27 september 2021
Home » Föreningar » Första steget bakåt i Buresläkten leder till Obbola

Första steget bakåt i Buresläkten leder till Obbola

”Testade ättlingar till en släktlinje från 1600-talets Obbola, Umeå socken, har visat sig bära på Buresläktens Y-kromosom. Släktlinjen, vars tidigast kände man är Johan Hansson i Obbola (född ca 1675), bär på samma mutationer som Buresläkten och tillhör därmed den så kallade haplogruppen G-Z30729/Z30278. Utifrån mutationer (så kallade SNPs) går det inte att se om denna släktlinje grenade ut sig före eller efter Gamle Olof i Bureå. Men Y-kromosomen innehåller även något som kallas STR-markörer, vilka kan användas för att ge mer detaljerad uppdelning i släktträdet än vanliga” mutationer”

Läs mer på Peter Sjölunds hemsida via länken nedan

Första steget bakåt i Buresläkten

 

IMG_20181229_00031

 

One comment

  1. Lennart Vikberg

    Jag är intresserad

Kommentera